Cele mai vechi înregistrări cu privire la activitățile afacerii de familie datează din 1859, când Carlo Lualdi a înființat un atelier tâmplărie în Marcallo pentru producția de mobilier la comandă. La mijlocul anilor cincizeci, Lualdi a început o colaborare intensă cu arhitecții burgheziei milaneze: Vico Magistretti, Anna Castelli Ferrieri, Ignazio Gardella, Roberto Menghi, Marco Zanuso și Luigi Caccia Dominioni, cu care compania a stabilit un acord profund și durabil, care consolidată în timp, a dus la dezvoltarea industrială a companiei. În anii nouăzeci, Lualdi a început să se extindă la nivel mondial în SUA și Marea Britanie și a început colaborări cu arhitecți de renume. La începutul noului mileniu compania deschide în SUA Lualdi Inc., cu showroom-uri în New York și Miami continuând extinderea fabricii din Marcallo.

Lualdi este un nume legendar în istoria designului italian pentru uși de interior, mobilier la comandă și lucrări de fabrică și este administrat în prezent de a patra generație a familiei.

Calitatea produsului și excelența în procesele de fabricație au format întotdeauna valorile de bază ale Lualdi. Experiența considerabilă și cunoștințele bogate ale companiei combină calitatea meșteșugului tradițional cu cele mai avansate tehnici de producție industrială. Responsabilitatea socială corporativă este o piatră de temelie a filozofiei sale și a angajamentului său zilnic pentru protecția mediului și utilizarea materialelor și resurselor durabile social și ecologic.